



“Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma” suçlamasıyla ilgili açılan davada “kanuni yetkileri dışında hareket ettiği” iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda aralarında 3 merkez valisi, mülkiye müfettişi ve üst düzey polislerin de olduğu 44 kişi gözaltına alındı. Operasyonun AKP’nin ‘Paralel’ olarak adlandırdığı Gülen Cemaati’ne yönelik olduğu belirtildi.

İzmir merkezli 2012 yılında gerçekleştirilen “Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma” iddialarına yönelik operasyonun ardından açılan davada yargılananların şikayetleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilmeye başlandı.
Bu kapsamda sabah saatlerinde İzmir merkezli 18 ilde 44 kişi gözaltına alındı.
Farklı kentlerde gözaltına alınanlar arasında eski İzmir Emniyet Müdürü A.B, emniyet müdür yardımcıları M.A.Ş. ve M.K, şube müdürü T.A, ayrıca halen merkez valisi olarak görev yapan A.K, M.O, S.A, mülkiye müfettişi F.İ’nin de yer aldığı öğrenildi.
Zanlıların, “Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma” davasıyla ilgili soruşturmayı yürütürken kanuni yetkileri dışına çıktığı iddia edildi.


partisinin ‘daha tutuklanmamış’ belediye eş başkanlarıyla bir araya geldi

1
Rize’de “Katil İsrail” diye slogan atan öğretim görevlisine yönelik saldırıya tepki
324407 kez okundu
2
Vali Baydaş “erdoğan’ın posterlerini asın” dedi CHP’li Deniz tepki gösterdi “Siyasetin değil devletin valisi olmaya davet ediyorum”
7184 kez okundu
3
Dikkat, Trabzon Havalimanı Kapanıyor
5176 kez okundu
4
Akşener: Erdoğan’a emeklilik hayatında başarılar diliyorum
799 kez okundu
5
FETÖ’DEN ARANAN ÇAY TV SAHİPLERİNDEN CEMAL KÜLÜNKOĞLU’NUN KARDEŞİ MUSTAFA KÜLÜNKOĞLU TAHLİYE OLDU.
331 kez okundu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.