




Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarına ve SİHA’larla düzenlenen suikastlere destek veren Neçirvan Barzani’nin BAE Veliaht Prensi şeyh Muhammed bin Zayed ile Erdoğan’ın görüşmesine aracılık ettiği kaydedildi

AKP-MHP yönetimi, BAE arasında yaşanan krizi bitirip yeni sayfa açmaya çalışıyor. Al-Monitor yazarı Amberin Zaman, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed al-Nayhan (MbZ) arasında gerçekleşen ve aradaki buzları eritme gayretli telefon görüşmesinin Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin çabalarıyla gerçekleştiğini yazdı.
Zaman’ın makalesinin görüşmenin perde arkasına ilişkin kısmı şöyle:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) fiili hükümdarı Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed al-Nayhan’ın telefonda konuşması, bölgesel rakipler arasında Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin kişisel müdahalesiyle hızlanan bir yumuşamanın en açık işareti oldu.
Türkiye Cumhurbaşkanlığı tarafından Salı günü yapılan açıklamada, görüşmeye ilişkin olarak “Müzakerelerde ülkeler arasındaki ilişkiler ve bölgesel meseleler ele alındı.”




Kabil Havalimanı’nda silahlı çatışma: bir ölü, üç yaralı

1
Pelin Batu’ya kızanlar bu fotoğrafları parçalar… 44 kadın evde çıplak dolaştı
430 kez okundu
2
KKTC de Rizeli AKP yandaşı iş insanı Emrullah Turanlı’yı konuşuyor
260 kez okundu
3
Trump ‘porno yıldızına sus parası’ davasında suçlu bulundu
147 kez okundu
4
Çevre Bakanlığı enerji tasarrufuna seks !
140 kez okundu
5
İsrail ordusu, Hamas’ın askeri lideri olan Muhammed Deif’ni Öldürdü
132 kez okundu
