Rize KAR YAĞIŞLI -9°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Yerel gazetelere darbe geliyor

ad826x90

 Hazırlıkları süren ikinci yargı paketinde, gazetelere verilen resmi ilan desteğinin kesileceğine ilişkin bir düzenlemenin yer alacağı iddiası, Meclis’te de tartışma konusu oldu.

ad826x90

TBMM Genel Kurulu’nun dünkü oturumunda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, özellikle resmi ilanlarla ayakta duran yerel gazetelerin can damarının kesilmek istendiğine dikkat çekti.

800’E YAKIN GAZETE KAPANACAK BİNLERCE EMEKÇİ İŞSİZ KALACAK

Tanal, icra- iflas ilanlarının gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde, bin 100 civarındaki yerel gazeteden 800’e yakınının kapanacağını, binlerce basın emekçisinin işsiz kalacağını ifade etti.

“MEDYAYI, YEREL BASINI BİTİRME PLANLARI YAPMAYIN”

ad826x90

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın Genel Kurul’daki konuşması şöyle:

“İktidarın özgür ve bağımsız basına karşı alerjisi var. Biliyorsunuz ikinci yargı paketi hazırlanıyor. Bu ikinci yargı paketinde ulusal ve yerel gazetelere ağır darbe indirecek bir düzenlemenin yer alacağı bilgisini edindik.

Nedir o? İcra- iflas ilanlarının gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılarak, bu ilanların internet üzerinden yayınlanması planlanıyor.

Resmi ilanlar özellikle yerel gazetelerin can damarıdır. Yerel gazeteler resmi ilanlarla ayakta duruyor. Bu düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde bin 100 civarındaki yerel gazeteden 800’e yakınının kapanacağı öngörülüyor. Binlerce basın emekçisi işsiz kalacaktır.

ad826x90

Yerel gazetelerin kapısına kilit vurma girişimlerine karşı direneceğiz. İktidara da tavsiyem yol yakınken yanlıştan dönün. Medyayı, yerel basını bitirme planları yapmayın. Zor günler geçiren yerel gazeteleri destekleyelim, yaşatalım.”

ad826x90

Sıradaki haber:

Ahmet Altan yeniden tutuklandı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.