Rize AZ BULUTLU
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
  • Rize Nabız
  • Çevre
  • Trabzon’un Hayrat ilçesi Balaban halkı, mahallerinde yapılacak ‘İçme Suyu İsale Hattı Projesine’ tepki göstermeye devam ediyor

Trabzon’un Hayrat ilçesi Balaban halkı, mahallerinde yapılacak ‘İçme Suyu İsale Hattı Projesine’ tepki göstermeye devam ediyor

ad826x90

HABER. GENÇAĞA KARAFAZLI

ad826x90

 

(TARABZON)- Trabzon’un Hayrat ilçesi Balaban Mahallesi’nde 6 ay önce içme suyu isale hattı projesi çalışmaları sırasında meydana gelen göçükte 3 işçinin yaşamını yitirmesinin ardından projenin değiştirilerek merkez mahallesinden geçirilmek istenmesine mahalle halkı heyelan riski altına kalacakları gerekçesiyle geçen hafta projenin geçeceği yol üzerine toplanarak tepki göstermişti.

Trabzon’un Hayrat ilçesi Balaban merkez mahallesinde yurttaşlar, Of ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan Ancumah vadisinden getirilip Balaban merkez mahallesinden geçirilmek istenen, TİSKİ’nin içme suyu hattı döşeme projesine Karşı mücadeleden vaz geçmeyeceklerini her türlü Demokratik haklarını kullanacaklarını açıklamışlardı.

ad826x90

of1

Balaban merkez mahallesi bir grup yurttaş aralarında Hayrat belediye başkanı Mehmet Nuhoğlu, AKP Hayrat ilçe başkanı Serkan Karaahmet , Balaban merkez mahalle muhtarı Dursun Ali Musaoğlu mahalle temsilcisi Hasan Rizelioğlu    Trabzon İçme suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü İbrahim Kul’u makamında ziyaret ederek Balaban merkez mahallesinden geçirilmek istenen, TİSKİ’nin içme suyu hattı döşeme projesinden vaz geçilmesini istediler.

Görüşmenin ardından TİSKİ önünde heyet adına kısa bir açıklama yapan merkez mahallesi yurttaşlarından Hasan Rizelioğlu şunları söyledi.

“İki tarafta mutlu olabilecek bir sonuca varacağız”

ad826x90

Belediye başkanımız muhtarımız ve mahalledeki değişik akrabalardan birer kişi geldik TİSKİ müdürüyle görüştük Balaban’da mevcut olan izale hattının değişik alternatif yerden yapılmasına yönelik iki konu üzerine durduk mutabık kaldık, mahallenin dışındaki alternatif üzerine değerlendirme yapılacak o değerlendirmeye göre iki tarafta mutlu olabilecek bir sonuca varacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Balaban Merkez Mahallesi Halkı adına Süleyman Hacıbektaşoğlu yazılı bir açıklama yaptı. Mücadele etmeye kararlı olduklarını TİSKİ ve Müteahhit Firmaya Karşı Hakkımızı Savunmaya devam edeceğiz denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi.

of10

“Haklarımızı koruma mücadelemizden geri adım atmayacağız”

“Balaban Merkez Mahallesi sakinleri olarak, daha önce yaptığımız basın açıklamasında dile getirdiğimiz taleplerin arkasında dimdik duruyoruz. Bugün, TİSKİ’nin tüm baskı ve ısrarlarına rağmen, halk olarak haklarımızı koruma mücadelemizde geri adım atmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Müteahhit firmanın projeye uymadan gerçekleştirdiği keyfi çalışmaların sonucunda mahallemizde büyük sorunlar yaşanmıştır. Bu hatalar, su hattında ciddi problemlere neden olmuş ve mahallemizi mağdur etmiştir. Bizler, hattın değiştirilmemesini ve projeye tam olarak uyulmasını talep ediyoruz.

TİSKİ yetkililerinin ve müteahhit firmanın, halkın taleplerini hiçe sayarak projede keyfi değişiklikler yapmaya çalıştığını görüyoruz. Ancak Balaban Merkez Mahallesi halkı olarak, yıllardır var olan ve ihtiyaçlarımıza uygun olarak belirlenmiş olan su hattının değiştirilmesine kesinlikle karşıyız. Bu hattın mevcut proje kapsamında, planlandığı şekilde ve halkın onayıyla yapılmasını istiyoruz.

“Doğamızı ve yaşam alanlarımızı koruma kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz”

Evlerimizde, sokaklarımızda, yaşam alanlarımızda yapılan bu sorumsuz müdahaleleri kabul etmiyoruz. Müteahhit firmanın kar hırsına boyun eğmeden, hakkımızı savunacağız. Halkın rızası olmadan yapılacak hiçbir değişikliği kabul etmeyeceğiz. Projeye eksiksiz uyulmalı, hattın değiştirilmesi gibi keyfi uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir.

Balaban Merkez Mahallesi olarak, dayanışma içinde, birbirimize kenetlenerek hakkımızı aramaya devam edeceğiz. TİSKİ’nin projelerinde halkın onayını almadan ilerleme çabaları sonuçsuz kalacaktır. Halkın iradesi, masa başında alınan kararların üstündedir! Müteahhit firmanın ve yetkililerin baskılarına boyun eğmeyeceğiz.

Biz, kökleri derinlere inen bu toprakların insanları olarak, doğamızı ve yaşam alanlarımızı koruma kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz: Halkı yok sayarak alınan hiçbir karar, burada hayata geçmeyecek” ifadelerine yer verildi.

ad826x90

Sıradaki haber:

Bakanlık CHP’li belediyeleri çöp diyerek vuruyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.