Rize KAR YAĞIŞLI -5°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Taksim’de ‘İç Güvenlik Paketine Hayır’ yürüyüşü

ad826x90

olise geniş yetkiler veren maddeleri kabul edildikten sonra komisyona geri sevk edilen
 Polise geniş yetkiler veren maddeleri kabul edildikten sonra komisyona geri sevk edilen ‘iç güvenlik paketi’ne karşı Taksim’de yapılan yürüyüşte yüzlerce kişi hükümete ‘Yasanız Meclis’ten geçse bile sokaktan geçmeyecek’ diye seslendi.

ad826x90

Polise geniş yetkiler veren maddeleri kabul edildikten sonra komisyona geri sevk edilen “iç güvenlik paketi”ne” karşı Taksim’de yapılan yürüyüşte yüzlerce kişi hükümete “Yasanız Meclis’ten geçse bile sokaktan geçmeyecek” diye seslendi. 

DİSK, KESK, TMMOB, HDP, HDK, BHH, Halkevleri, Kaldıraç, Meclis’te tüm tepkilere rağmen görüşülen ve polise geniş yetkiler veren 67 maddesi kabul edildikten sonra diğer maddeleri komisyona geri sevk edilen “iç güvenlik paketi”nin tümden geri çekilmesi talebiyle Taksim’de yürüyüş düzenledi. Tünel Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi “İç Güvenlik Yasasına Hayır” pankartını açarak Galatasaray Lisesi’ne doğru yürüyüşe geçti. “Meclisten geçen sokaktan geçmez” ve “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganlarıyla yürüyüş boyunca tasarıya tepki gösteren yüzlerce kişi “Güvenlik yasaları kölelik düzeninizi koruyor”, “Size güvenlik bize hapishane” dövizleriyle de tasarının içerdiği tehlikelere dikkat çekti. 

Galatasaray Lisesi önünde sonlanan yürüyüşün ardından basın açıklamasını Gezi direnişinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş yaptı. Ayvalıtaş, AKP hükümetinin her ne kadar yasa tasarısının kalan maddelerini komisyona geri sevk etse de kabul edilen 67 madde ile olağan üstü hali olağanlaştırmaya, halka karşı işledikleri suçların tetikçilerini yasal korumaya almaya çalıştığını söyledi. Yasa yoluyla hükümetin anti demokratik politikalarına karşı toplumun vereceği tepkilerin bastırılmak istendiğine dikkat çeken Ayvalıtaş, “Ethem’i, Mehmet’i, Ali İsmail’i, Uğur’u, Ceylan’ı, Soma’da katledilenleri Roboski’yi, ayakkabı kutularında saklananları unutmamız mı isteniyor?” dedi. 

Ölümlerin bir daha yaşanmaması için bu yasanın geçmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Ayvalıtaş, “Besleyip büyüttükleri çeteler eliyle Ortadoğu’nun yakılıp yıkılmasını, kadınların tecavüze uğrayıp köle pazarlarında satılmalarını, polisleşen ‘alperen’ esnafları ile işledikleri cinayetleri sineye çekip boyun eğmemiz isteniyor ama biz de diyoruz ki bu asla olmayacak, yaptığınız yasalar Meclis’ten geçse bile sokaktan geçmeyecek, hükümsüz kalacak” dedi. (İstanbul/DİHA)

ad826x90

ad826x90

Sıradaki haber:

Utanç fotoğrafı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.