Rize Genç Memur-Sen öğrencilere yönelik ” Büyük Doğu” adlı konferans düzenledi.
Rize Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen konferansa, Rize Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta, Rize Genç Memur-Sen İl Başkanı İsmail Karaosman, Diyanet-Sen Rize Şube Başkanı Recep Şafak, Toç Bir-Sen İl Temsilcisi Hasbi Koca, Eski Milletvekili Edebiyatçı yazar Recep Garip ve öğrenciler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Recep Garip, ülkemize, kültürümize ve kendimize dair değerlerden bahsederken yalansız, riyasız ve güzel insan olmak büyük toplumumuzun gereğidir” dedi.
Öğrencilere yönelik konuşma yapan Garip, şuan sizlerle paylaştığım ülkenin değerlerini ben sizin yaşınızdayken bana Necip Fazıl Kısakürek anlatmıştı. Yarında siz bunları sıradakilere anlatacaksınız. Okuyarak bu ülkenin değerlerine sahip çıkmalısın. En iyi yazar, en iyi hatip, en iyi öğretmen veya başbakan sizler olmalısınız” dedi.
Edebiyatçı, yazar ve aynı zamanda ressam olan Recep Garip, öğrencilere büyük doğu düşüncesinden ve şiir okumanın öneminden bahsetti. Daha sonra öğrencilerle kol kola giren Garip, ülke olarak, millet olarak, müslüman kardeşler olarak hep böyle birlik ve beraberlik içerisinde olmalı ve tüm dünya’ya da bu duruşumuzu göstermeliyiz ” diye konuştu.