Rize -Trabzon Minibüs Kooperatifi üyesi 80 minibüs esnafı Trabzon’dan Rize’ye bazı minibüslerin korsan taşımacılık yaptıklarını iddia ederek bu durumu protesto ettiler. Kooperatif Başkanı Birol Bektaş, “Trabzon’daki duraklara her tarafa vergi ödüyoruz. Bu adamlar burada vergi ödemeden 4 bin lira bir vergiyle buraya gidip gelip aynı işi yapıyorlar. Bizim talebimiz, bu adamların buraya gelmemesi” dedi.
GENÇAĞA KARAFAZLI
Taşımacılık sektöründe çalışan Rize -Trabzon Minibüs Kooperatifi üyesi 80 minibüs esnafı taşımacılık yaptıkları Rize- Trabzon güzergahında 7 aracın korsan taşımacılık yaptığını iddia ederek bu durumu protesto ettiler. Yapılan basın açıklaması nedeniyle Trabzon’a gidecek olan yolcuların araçta beklemesinden dolayı şoförler yolculardan özür dileyerek yolculara tatlı ikram etti. Rize- Trabzon Minibüs Kooperatifi Başkanı Birol Bektaş şunları söyledi:
“Gündemimiz korsan, kaçak gelen arabalar. Bunlar Trabzon’dan bir arabaydı, iki arabaydı derken bunlar 7 araca kadar çıktı. Servis adına diyorlar ama servis diye bir şey yoktu. Servis adına buraya gelip taşımacılık yapıyorlar. Oysa biz 80 tane araç olarak 41’e düşürdük. Bu araçları sırf pandemiden dolayı iş olmadığı için işler yarı yarıya düştüğü için bunu fırsat bilerek korsan yolcu taşıyorlar. Bunu bütün yetkilere bildirmemize rağmen, emniyet, belediye, valilik olsun, gereken şeyleri yaptılar ama yeterli olmadı. Yeterli olmayınca tabii ki biz bu sessiz eylemi gerçekleştirdik. Hukuki olarak mahkemeye verdik, mahkemeyi biz kazandık. Biz burada peron parası ödüyoruz her ay, ayrıca her yıl 6 ayda bir 3 bin TL ödüyoruz. Trabzon’daki duraklara her tarafa vergi ödüyoruz. Bu adamlar burada vergi ödemeden 4 bin lira bir vergiyle buraya gidip gelip aynı işi yapıyorlar. Bizim talebimiz, bu adamların buraya gelmemesi. Bizim burada kendi ekmeğimiz var. Burada adam kendi dairesini satmış, evini satmış, çaylık satmış, adamlar buraya gelmiş.”
“ÇAYLIK SATTIK ARABA ALDIK, EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ”
Ali Gürgen, “Kimi çaylık sattı burada hat aldı, plaka aldı buradan çoluk çocuğun rızkını kazanmak için çalışamıyoruz. Bir gün çalışıyoruz bir gün yatıyoruz ama korsanlar arabacılar her gün buraya sefer atıp duruyorlar. Yetkililer bu konuda bize yardımcı oldu ama yeterli olmadı. Bizim şimdi burada elimiz kolumuz bağlı, hiçbir şey yapamıyoruz. Biz bu işten en azından biraz kendimizi rahatlatalım bu şekilde olmuyor. Gelen arabalar istediği gibi burada gözümüzün önünde yolcuyu indiriyorlar, gidiyorlar ileride indiriyorlar, yazık günah bu millete herkes çoluğunu çocuğunu bakıyor, burada en az 200- 300 kişi ekmek yiyor. Ailesi var, çoluğu çocuğu var, herkes geleceğini buraya bağlamış. Bana burada başkan yardımcısı olduğum halde ben burada bunların hakkını savunmak zorundayım” diye konuştu.
“HAKKIMIZI ALMAK İÇİN YOL ARIYORUZ”
Özgür Kavalcı, “Hakkımızı arıyoruz diyecek bir şeyimiz yok. Rize’de bütün emniyet olsun, belediye olsun yanımızda oldu ama burada farklı bir olay var, Trabzon mu ağır basıyor böyle bir durum var, yolcumuzu illaki Trabzon arabasıyla getirtmek zorunda kalıyorlar. Biz bir çareyi arıyoruz, ya yol kesilecek bir şey olacak yani bunun sonucu odur. Bu yolcular bizimdi önceden birkaç tane şoför geldi, aramıza aldık o gelen sürekli yolcuları yavaş yavaş kendi arabalarına servis şeklinde adapte ettiler. Bizden gelen yolcuları şu anda kendileri taşımaya başladı” dedi.
İsmail Tüfekçi ise, “Araç sahiplerinin araştırmasına bakarsanız, bu kişilerin bankalara hepsinin borcu var. Hepsinin derken yarısından çoğunun borcu vardır, kredi çekip de hat alan kişiler var burada onlar kredisini ödeyemiyor” ifadelerini kullandı.
ÇAYKUR Mevsimlik işçi başvuruları açıklandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.