Rize HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
  • Rize Nabız
  • Emek
  • Rize AKP önünde çay fiyatı protestosu ” Bu fiyat Rizelilerle dalga geçmektir kabul etmiyoruz”

Rize AKP önünde çay fiyatı protestosu ” Bu fiyat Rizelilerle dalga geçmektir kabul etmiyoruz”

ad826x90

GENÇAĞA KARAFAZLI-ÖZEL HABER

ad826x90

(RİZE) – Tarım ve Orman Bakanlığı’nın dün sosyal medya aracılığıyla açıkladığı 2024 yılı yaş Çay Alım Fiyatına yönelik tepkiler devam ediyor. Rizeli çay üreticisi Osman Delihasan, yanında getirdiği bir çuval çayı Rize AKP İl Başkanlığı önüne dökerek, çay alım fiyatını protesto etti. Delihasan, “Devlet yönetimi ciddiyet ister. Hafta sonu sosyal medya da çay fiyatı açıklanmaz. Bunu bir Rizeli gelenek olarak bu şekilde hiçbir zaman görmemiştir. Bunu Rizeli’ye hakaret olarak, çay üreticisine hakaret olarak görüyorum. Çay fiyatını kabul etmiyorum. Çayımıza ve Rizemize yapılan yaş çay açıklama şeklini, yerini bir çay üreticisi olarak kabul etmiyorum. Cumhurbaşkanımızdan bu olayı düzeltmesini bekliyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın dün sosyal medya aracılığıyla 19 TL olarak açıkladığı 2024 yılı yaş Çay Alım Fiyatına yönelik tepkiler devam ediyor.

Bir çuval çayını Rize AKP İl Başkanlığı önüne döken Osman Delihasan şunları söyledi:

ad826x90

“ÇAY FİYATINI KABUL ETMİYORUM BU RİZELİLERE HAKARETTİR CUMHURBAŞKANI BUNU DÜZELTMELİDİR”

“Devlet yönetimi ciddiyet ister. Hafta sonu sosyal medya da çay fiyatı açıklanmaz, bunu bir Rizeli gelenek olarak bu şekilde hiçbir zaman görmemiştir. Bunu Rizeli ye Hakaret olarak, çay üreticisine hakaret olarak görüyorum. Çay fiyatını kabul etmiyorum. Enflasyonun altında ezdirilmiş bir çay üreticisi yarınlarını, geleceğini kaybetmiş demektir. Cumhurbaşkanımızdan bu olayı düzeltmesini bekliyoruz. Geçen sene aldığımız ekmeği bu sene almak istiyoruz. Biz 30 sene önce bir kilo yaş çayla bir kilo zeytin almak değil, bir yıl önce aldığımız ekmeği geri istiyoruz. Bunun karşılığında da temsili olarak Rize AKP önünde bir bez çayımı dökmek istiyorum ve bu olayı protesto ediyorum.” Delihasan protesto eylemi sonrası aracına binerek ayrıldı.

kadin1

“İKİLİRAYI VERİN ERDOĞANA BAKALIM DOYACAK MI?”

ad826x90

Çay Üreticisi ve Erdoğan’ın köylüsü olduğu öğrenilen Fatma Kayış adlı çay üreticisi yurttaş: “Öyle bir fiyat yok. Aklını başına toplasın, alışveriş yapamıyorum çoluk çocuk, oğlum kanserden hastaneye yatıyor. Başbakandır ama kafası…. serim. Öyle bir şey yok. Yükseltecek onu insan olacak insan. Öyle yaptı da rızkını kestiler. Emekliler çok iyi yaptılar ona. Çayın kararını, hakkını versin, bizim gönlümüzde kazansın ama vermedi asla yok. Ne kadar verdi, verdi 2 lira,2 lira yesin kendi bakalım doyacak mı? Gidiyoruz Markete Bir şey alamıyoruz, Patatesleri bile dünyanın parasına satıyorlar. Allahtan Korksunlar. Bir şey demiyorum Allah’ından bulsun.”

Eylemin gerçekleştiği yerden geçen bir kadın üretici, “Yazık günah değmez, gerçekten fiyat az oldu, biraz daha fazla olabilirdi. Eziyeti çok fazla çünkü.”

Salik çakır adlı Çay Üreticisi Bir Vatandaş:” Fiyat olarak biraz az oldu, en az 20 TL olması lazımdı. Bir kilo patates 25 TL’dir. Soğanın Kilosu 20 TL vatandaşı aldılar oynamaya.

“CUMHUR BAŞKANI ÇOK AZ FİYAT VERDİ”

Bir Diğer Çay Üreticisi:”   Çay fiyatı az. Bunun emeği çok, eziyeti çok, bu yağmurda millet hep çaylıklara girmiş ama bu ne 17 bin TL desteklemesiyle birlikte 19 TL yazık günah yani. Yevmiye 2000 TL istiyorlar. Bunun makasıdır, eziyeti çok, Fiyat az. Domates 40 TL, patlıcan 25 TL geçim zorlaştı. Cumhurbaşkanı çok az verdi.

Çay Üreticisi Vatandaş:” Ben destekle birlikte 20 TL bekliyordum.”

Bir başka  Çay Üreticisi Vatandaş:” Gerçek enflasyona göre yüzde 160’larda dolanıyorsa bizde o şekilde çaya taban fiyat istiyoruz. Protesto ediyoruz bu fiyatı, kabullenmiyoruz. Gerekirse eyleme geçeceğiz.”

osman delihasan 5

zabita 3

osman delihasan 10 kuzey

cay uretcisi kuzey teve

akp onu kuzey

ak parti 7

kadin kuzey teve 2

ad826x90

Sıradaki haber:

Rize’linin Geçim Kaynağı Çay Artık Karın Doyurmuyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.