Rize HAFİF KAR YAĞIŞLI -1°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

MHPnin bu afişleri hakkında karar

ad826x90

  MHP’nin Düzce’de astığı ‘Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmeyiz dediler, yalan’ yazılı seçim afişlerinin kaldırılması için AKP’nin yaptığı başvuru, Düzce İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

ad826x90

AKP Düzce Merkez İlçe yöneticileri, MHP’nin billboardlarda astığı ‘Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmeyiz dediler, yalan’, ‘Artık analar ağlamayacak dediler, yalan’, ‘Terör örgütü ile görüşmedik dediler, yalan’, ‘Komşularla sıfır sorun dediler, yalan’ ve ‘Kadına şiddet son bulacak dediler, yalan’ yazılı afişlerinin, diğer partilere yönelik tahrik edici, kışkırtıcı, seçimlerin serbest ve eşit ortamda yapılmasını engelleyici içerik taşıdığı gerekçesiyle kaldırılması için Düzce İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. İlçe Seçim Kurulu dün yaptığı toplantıda konuyu görüştü ve AKP’nin talebini reddetti.

Düzce İlçe Seçim Kurulu kararında, “Yazıların içeriği itibariyle hakaret oluşturmadığı, eleştiri mahiyetinde olduğu ve dolaylı olarak ilanı yapan partinin kendisinin bunları yapmayacağı ifadesi şeklinde anlaşıldığı, bu sebeple afiş ve pankartların kaldırılmasına ilişkin talep yerinde olmadığından oy çokluğu ile reddine karar verilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır” denildi.

İlçe Seçim Kurulu’nun AKP’li üyesi Servet Güler ise, “İlan ve reklam yerlerine siyasi partilerin sadece kendi partilerini övme amacıyla kullanılması gerektiği, başka bir partinin yıpratıcı ve rencide edici ifadelerin kullanılmaması gerektiğinden itiraz ediyorum” ifadesine yer vererek karara muhalefet şerhi koydu.

mhpnin bu afisleri hakkinda karar

ad826x90

ad826x90

Sıradaki haber:

Davutoğlundan bir skandal yorum daha!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.