Rize HAFİF YAĞMUR 15°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Günahım çoğalmadan ölmem lazım anne

ad826x90
gunahim cogalmadan olmem lazim anne

 İzmir’in Bayraklı ilçesi Necdet İlhan Ketenci İlköğretim Okulu’nda okuyan çocukların sözleri aileleri dehşete düşürüyor.

ad826x90

Son beş yıldır müfredatta yapılan değişikliklerle eğitmin dindarlaşması gerek sivil toplum kuruluşları,gerekse muhalefet cehpesinde tartışma yaratırken, din dersi müfredatları yurttaşlardan da ağır eleştiriler alıyor. 

Uzmanlar, özellikle ilköğretim çağındaki çocukların maneviyat başlığı altında aldıkları dini eğitimin psikolojileri üzerinde ciddi derecede olumsuz etkiler yarattığı görüşünde birleşiyor. 

Veliler de çocuklarının ölüm ve öteki dünya kavramları karşısında psikolojilerinin olumsuz şekilde etkilendiğini dile getirerek, gelecek için kaygılarını ifade ediyor. 

Evrensel Gazetesi bu iddiaları somut bir örnek üzerinden manşetine taşıdı.

ad826x90

Habere göre, İzmir’in Bayraklı ilçesi Necdet İlhan Ketenci İlköğretim Okulu’nda okuyan çocukların velilere yönelttikleri sorular ve düşünceleri aileleri, okulda verilen eğitime dair endişe içinde bırakıyor.

“Anne ben çok küfür ediyorum. Günahım çoğalmadan ölmem gerek” ve “Anne sevgisi için ölmek gerekirmiş, ben senin için balkondan atlarım” gibi sözler aileleri tedirgin ediyor.

Ağır dini eğitime maruz kalan çocukların travma yaşadığı belirtilen haberde, ölüm ve öteki dünya kavramları karşısında çocuk psikolojisinin mekanizme geliştiremediği belirtiliyor.

Haberde ayrıca çocuklara sevgi ve saygı değil, itaat kültürünün aşılandığı belirtiliyor.

ad826x90

Dini eğitimin kontrolsüz ve erken yaşlarda başladığına belirten uzmanlar bu durumun yarattığı tehditlere dikkat çekiyordu. Başta Eğitim Sen olmak üzere eğitimin laik ve bilimsel olması yolunda çağrılar bu dönem başında da dile getirilmiş ancak veliler laik eğitim için devlet okullarında alan kalmadığını belirtmişlerdi. 

gunahim cogalmadan olmem lazim anne

ad826x90

Sıradaki haber:

Hopa Halk evine “mustehcenlik”soruşturması

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.