Rize HAFİF KAR YAĞIŞLI -3°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
  • Rize Nabız
  • Karadeniz
  • EMEP,”Maliyet ve enflasyon hesabı yapmadan öylesine fiyat belirlemek doğru yöntem değil”

EMEP,”Maliyet ve enflasyon hesabı yapmadan öylesine fiyat belirlemek doğru yöntem değil”

ad826x90

Emek Partisi Ordu İl Örgütü Tarım Komisyonu Başkanı Bahri Dinç, her yıl oynanan rekolteyi yüksek gösterme ve fiyat düşürme operasyonuna yeniden başlanıldığını belirterek tepki gösterdi.

ad826x90

COŞKUN ÖZBUCAK

            Rekoltenin yüksek olacağı tartışmalarının başlatıldığına dikkat çeken Emek Partisi Ordu İl Örgütü Tarım Komisyonu Başkanı Bahri Dinç, “Artık bıkkınlık veren ve her yıl yinelenen rekoltenin yüksel gösterilme çabasına fındık fiyatlarının düşürülmesi de eklenince aynı oyunu yeniden izleyeceğimizi gördük. Bu oyunu bozmak zorundayız. Şu an rekoltenin ne kadar olacağının belirlenme şansı yok. Temmuz ayında yaşanabilecek bir kuraklık her şeyi altüst eder. Yine fındık fiyatının düşürülmesi yeni dönemin fiyatını baskılama olarak kullanılacak.” dedi.

           Oyuna gelmeyelim

Dinç açıklamasında üreticilere ve örgütlerine uyanık olma çağrısı yaparak, “Algı yaratılmak isteniyor. Yapay tartışmalarla üreticileri etkilemeye çalışıyorlar. Emek Partisi olarak her yıl olduğu gibi yine vurguluyoruz ki, algı yaratmaya çalışanlar yalancı çoban gibiler. Rekolte yüksekliği ve fiyat düşürme oyununu teşhir edeceğiz. Fındık üreticileri lehine politikaların geliştirilmesi için sesimizi yükselteceğiz, üreticilerin de seslerini yükselmelerinin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha söylüyoruz.” dedi.

ad826x90

Fiyatı bugünden tartıştırmayalım

            Fındık fiyatlarının bilerek düşürüldüğünü belirten Dinç, “Fındık fiyatını bilerek düşürüyorlar. TMO’nun fındık politikası da buna hizmet ediyor. Kimi kurum temsilcileri gelecek sezon için fındık fiyatı açıklaması yapıyorlar. Bu doğru değil. Maliyet ve enflasyon hesabı yapmadan öylesine fiyat belirlemek doğru yöntem değil. Şu an fındık fiyatını belirleme yönteminin nasıl olması gerektiği üzerinde baskı yapmak zorundayız. Fiyat belirleme yöntemi yasal güvenceye alınmalıdır. Üretici temsilcilerinin de olduğu komisyonda maliyet, enflasyon gibi kalemler dikkate alınarak fiyat belirlenmeli. Ayrıca her ay enflasyon farkı fiyata dahil edilmelidir.” dedi.

ad826x90

Sıradaki haber:

ORÇEV, ““Halka sormadan mağduriyetler yaratan imar planı bir kez daha mahkemece iptal edildi”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.