CHP Milletvekili Levent Gök, TBMM Başkanlığına verdiği önergede Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “ÇAYKUR’un Varlık Fonuna devredildiğinden beri zarar etmesinin sebeplerini açıklar mısınız” sorusunu yöneltti.
ÇAYKUR’un Varlık Fonuna devredildiği 2017 yılından beri sürekli zarar ettiğini ve kredi borçlarının her geçen gün büyüdüğünü belirten CHP’li Levent Gök, Bakan Pakdemirli’ye “ÇAYKUR’un özelleştirilmesi için uygun zemin hazırlanması amacıyla kasten zarar ettirildiği” iddiasını sordu.
CHP’li Gök, ÇAYKUR’un borçlarının 1 yılda 690 milyon TL arttığını belirterek “Ülkemizde üretilen yaş çayın her yıl yüzde 50-55’ini satın alan, yurtiçi kuru çay piyasasındaki pazar payı yüzde 45 ila 50 olan ÇAYKUR’un 2020 yılı sonu itibariyle toplam borçları 4 milyar 240 milyon liraya ulaşmıştır. ÇAYKUR’un yeniden çay üreticilerimize ve yurttaşlarımız için kazanç getiren, ülke ekonomisine katkı sağlayan bir kuruluşa dönüştürülmesi için somut adımlar atılması beklenmektedir” dedi.
Levent Gök, Bakan Bekir Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti:
Hukuk Devletinden Kararname Devletine!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.