Çaykur kontejan uygulamasına tepkiler devam ediyor
Gençağa Karafazlı Hüseyin Altun
17 mayıs 2021 tarihinde 1 . Sürgün çay kampanyasını başlatan çaykur kampanyanın 4. günü çayda kontenjan uygulaması tepkilere neden oldu.
ÇAY FİYATLARI HER GEÇEN GÜN AYAKLAR ALTINA ALINIYOR
Bazı bölgede kontenjan 15 kg düştü.
Artin Kemalpaşa ilçesinde üreticilerin tepkisi sonrası CHP rize il teşkilatı kontejan uygulamasına tepki göstermesinin ardından
EMEP il örgüt den tepki geldi
İl örgütü adına il başkanı hasan zorlu can kontenjan uygulaması ile 210 bin üreticinin mağdur edildiğini belirterek şunları söyledi:
”Üretici özel sektörün uygulamalarına isyan ediyor. İktidardan çıt yok”
Çay kur muhtemeldir ki birkaç özel şirketle çay fiyatını 3,87 lira belirledi. Çay üreticileri fiyat belirlenmesinde dikkate alınmadı. Hiç olmasa açıklanan fiyat taban olsun önerisi dağınıkta olsa üreticilerin çokça kesimi dile getirdi. Üretici özel sektörün uygulamalarına isyan ediyor. İktidardan çıt yok. Seçim meydanlarında, basın yayın organlarında vatandaşın problemlerine hani çözüm üretecektiniz? Yoksullukla, yasaklarla ve yolsuzluklarla mücadele sözünü verdiniz. Nerede bıraktınız bu 3Y’yi .Yoksullara aktaracağınız paralar hangi çıkar çevrelerine yağmalattınız.? Ekonomik Kriz , pandemi vb. ile birlikte azalan gelir kaynaklarını paylaşmada anlaşamayan çeşitli çıkar çevrelerinin bir bölümünün son günlerdeki karanlık serüvenlerini izliyoruz. Resmi ve gayri resmi gelir kaynakları hangi güçlere gittiği saçılmış durumda. Halkın doğal istemlerine acımasızca saldırgan olan kurumlar nerde?
”Cinayetler ,rüşvetler, uyuşturucu ticareti yapanlar niye yasak kapsamında değiller mi?”
Cinayetler ,rüşvetler, uyuşturucu ticareti yapanlar niye yasak kapsamında değiller? Yasaklar her zaman Yoksullara mı olmalı? .Yolsuzluk yapanlar neden korunur? Çay fiyatından sömürü ,yolsuzluk, mafya – çete üçgenine girdik. Çünkü ülkemiz ne yazıkki bu gidapların içerisine sokulmuş durumda. Kolları uzun olan güçler bu girdaptan yararlanarak fırsatları değerlendirip karlarına kar katmağa çalışırlar .Bir de karşısındaki güçler zayıf ve dağınıksa .Ne yazıkki Çay üreticileri olarak dağınığız. Birlikte hareket edemiyoruz. Temel taleplerimizi belirleyememişiz. Özel çay sanayicileri bu durumu fırsata çeviriyor. Taban fiyat hakkını almamışız. Kayıtsız alımlara karşı sesimizi çıkarmamışız. Arkadaş, kardeş ne dersek diyelim özellere sen belirlenen fiyatın altında çay alamazsın, köyüme ,mahalleme giremezsin diyememişiz .O zaman çay işvereni karını katlamak için hammaddeyi ucuza kapatır. Öylede yapıyor. Bu durum doğal hakkı imiş gibi yapıyor. Halbuki bu durum Çayımızdan bir bölümüne haksız el koymaktır. Buna fırsat vermemeliyiz.
”Sendikal örgütlülüğü yaratmalıyız. Örgütlenmeleyiz”
Peki ne yapmalıyız. Kısa vadede özel sektöre düşük fiyatla çay vermemeliyiz. Bunun içinde emek sarfetmeliyiz. Ancak yeterli değil bir araya gelip işverenimiz olan Çaykurla masaya oturup sözleşme yapacak gücü oluşturmalıyız .Sendikal örgütlülüğü yaratmalıyız. Bunun için kollarımızı hep birlikte sıvamalıyız .Emek vermeliyiz. ÖRGÜTLENMELİYİZ .Başka bilinen bir seçenek yok. Son söz en kötü örgütlülük örgütsüzlükten 1000 kat daha iyi ve güçlüdür. HEP BİRLİKTE KÖYLÜ ÖRGÜTLENMESİNE. Dedi
Milli Parti Genel Başkanı Muhammet Uzun Eskencidere’de :Taş her yerde taştır AKP
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.