Çeşitli illerden Burdur ilinde bulunan bir zincir markete (A-101) yük götüren 69 kamyon şoförü depoda yer olmadığı, bu nedenle araçlarının günlerce depo olarak kullanıldığı ve bekletildikleri gerekçesiyle kontak kapatma eylemi yaptı. Market deposunun yolunu trafiğe kapatan kamyon şoförleri 1 haftadan beri sağlıksız koşullarda araçlarında uyduklarını ve sorun çözülmediği için kontak kapatma eylemi yaptıklarını ifade etti.
GENÇAĞA KARAFAZLI
Çeşitli illerden Burdur ilinde bulunan bir zincir markete yük götüren 69 kamyon şoförü depoda yer olmadığı, bu nedenle araçlarının günlerce depo olarak kullanıldığı ve bekletildikleri gerekçesiyle kontak kapatma eylemi yaptı. Market deposunun yolunu trafiğe kapatan kamyon şoförleri 1 haftadan beri sağlıksız koşullarda araçlarında uyduklarını ve sorun çözülmediği için kontak kapatma eylemi yaptıklarını ifade etti.
İstanbul, Adana, Antalya ve çeşitli illerden aldıkları yükleri Burdur ilindeki zincir market deposuna götüren 69 kamyon şoförü sorumluların marketin deposunda boş yer olmadığı için kamyonları günlerce boşaltmayarak depo olarak kullanmasına kontak kapatarak tepki gösterdi. Şoförler, İstanbul’dan getirdikleri yükleri marketlerin Burdur deposuna getirdiklerini ancak 1 gün içerisinde boşaltılacağını düşündükleri araçlarının 1 haftadan beri depo olarak kullanılarak bekletildiğini, bu durumdan dolayı mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Şoförler, bir hafta boyunca şehir merkezine 20 km uzaklıkta market deposunun önünde araçlarında yatıp kalktıklarını, tuvalet sorunlarını dahi gideremediklerini, sağlıksız bir ortamda beslenmeye çalıştıklarını tüm uyarılarına rağmen sorumluların depoda yer olmadığı öne sürülerek araçlarının günlerdir boşaltmadıklarını ifade etti.
ŞOFÖRLER EYLEM YAPTI JANDARMA ARACI OLDU
Yaklaşık 1 haftadan beri araçlarında kalan şoförler, uyarılarının dikkate alınmaması ve araçlarının boşaltılmayarak depo olarak kullanılmasına tepki göstermek amacıyla depo giriş yolunu trafiğe kapatarak kontak kapatma eylemi ile protesto etti. Şoförlerin kontak kapatma eylemi sonrası olay yerine Jandarma görevlileri geldi. Jandarma görevlilerinin zincir market sorumlularıyla görüşmesinin ardından şoförlere araçların en kısa süre içerisinde boşaltılacağı sözü vererek eylemden vazgeçmelerini istedi. Şoförler daha sonra araçlarıyla trafiğe kapattıkları depo yolunu trafiğe açtı.
“MUHATAP BULAMADIK EYLEM YAPTIK JANDARMAYLA MUHATAP OLDUK”
Şoförlerden Adem Uzun şuları söyledi:
“Zincir marketlerde bu sorunları sürekli yaşıyoruz. Sahibimiz yok sahip çıkanımız yok. Market depolarına tuvalete girilecek şekli yok, yemek yok kimse bize sahip çıkmıyor, kendi hakkımızı aradık söz veriler boşaltacaklar jandarmaya öyle dediler inşallah hızlandıracaklar. Afyon, Sakarya, Antalya, Antep Adana, İstanbul ve Rize’den gelen yaklaşık 69 araç günlerdir burada bekliyor. Burada muhatap olacağımız bir insan bulamıyoruz. Kapıdaki görevlilerin hiçbir yetkisi yok. Yetkili birisiyle görüşelim diyoruz kimse gelmiyor. Ancak biz az önce bir eylem yaptık kapıyı trafiğe kapattık, kapatınca hemen geldiler bu kez de Jandarma ile yüz göz olmak zorunda kalıyoruz. Bir an önce bu sorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu grubun her yerinde aynı sorun var sorun olmayan yeri yok, özellikle bu grubun her yerine de tuvalet sorunu var öncelikle bu sorun çözelim çünkü insanız biz hayvan değiliz.”
Bir başka şoför ise, “Hiç kimsenin benim buraya gelip arabamı 3 gün bağlayamaz hiç kimsenin böyle bir hakkı yok” diyerek tepki gösterdi.
Rize Tarım Platformu Toplantısı Rize Ziraat Mühendisleri odasının ev sahipliğinde yapıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.