Rize PARÇALI BULUTLU 11°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Berkin Elvan’ı öldüren fişek yüzde 70 sanık polisin

ad826x90

 İstanubul Okmeydanı’nda 16 Haziran 2013 tarihinde polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra 11 Mart 2014’te tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davada kritik bir rapor mahkemeye gönderildi.

ad826x90

Jandarma Kriminal Laboratuvarı, Gezi eylemlerinde polisin uyguladığı orantısızı gücün sembolü haline gelen Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin hazırladığı raporda, gaz fişeğini atanın kuvvetle muhtemel (yüzde 70) sanık polis F.D. olduğu açıkladı.

Serdar Kulaksız’ın Habertürk’te yer alan haberine göre mahkemenin talebiyle Jandarma Kriminal Laboratuvarı’nda yapılan görüntü ve fotoğraf incelemesi sonrasında hazırlanan rapor, mahkemeye ulaştı. Raporda, “gaz fişeğini atan şahsın pek kuvvetle muhtemel (yüzde 70) yargılanan polis memuru F.D. olduğu kanaatine varıldığı” belirtildi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık polis F.D.’nin fotoğraflarının görüntülerle karşılaştırılması ve atışı yapıp yapmadığının tespit edilmesi için Jandarma Kriminal Laboratuvarı’ndan rapor alınmasına karar vermişti.

F.D.’nin, görev yaptığı Van’da fotoğrafları çekilerek İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi. Sanık polisin fotoğrafları olay günü çekilen fotoğraf ve görüntülerle karşılaştırıldı. Yapılan incelemeden sonra laboratuvar tarafından hazırlanan rapor mahkemeye gönderildi. Jandarma Kriminal Laboratuvarı’nın raporunda, “gaz fişeğini atan şahsın pek kuvvetle muhtemel (yüzde 70 oranında) yargılanan polis memuru F.D. olduğu kanaatine varıldığı” dile getirildi.

ad826x90

‘OLAY GÜNÜ ÇOK YOĞUN ÇALIŞIYORDUM’

Van Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan sanık polis, geçtiğimiz yıl SEGBİS yoluyla duruşmaya bağlanarak ifade vermişti. Tutuksuz yargılanan sanık polis F.D., şu şekilde ifade vermişti:

“Olay günü çok yoğun çalışıyordum. Kimsenin vurulmasına ya da ölümüne sebep olmadım. Bizim birimde de kağıt üzerinde benim adım görünüyor. Bu sadece benim gaz kullandığım anlamına gelmiyor. Olaya ilişkin görüntüleri izledim. Görüntüler net değil, yüzler açık değil. Herkes tek tip giyinmiş. Kimseyi teşhis edemedim, kendimi de göremedim. Görüntülerdeki kimseyi tanıyamadım.”

MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

ad826x90

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma, 7 Aralık 2016’da tamamlanmıştı. Hazırlanan iddianamede, sanık polis F.D.’ye “olası kastla öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istenmişti. Savcılığın hazırladığı 11 sayfalık iddianame, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti

ad826x90

Sıradaki haber:

“Benim günahım neydi”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.