Rize HAFİF YAĞMUR 10°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

BD’den TSK’ya uyarı: Farkındayız

ad826x90

 ABD, Türkiye’nin Kuzey Irak ve Suriye’deki hava saldırılarının farkında olduğunu, Irak’ın egemenliğine saygı duyulması gerektiğini duyurdu.

ad826x90

ABD, Irak’ın komşularını ülkenin toprak bütünlüğüne saygı göstermeye ve IŞİD’e karşı mücadeleye odaklanmaya çağırdı.

Rudaw’ın haberine göre, ABD Merkez Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; “ABD Koalisyonu, Türkiye’nin Kuzey Irak ve Suriye’deki hava saldırılarının farkındadır ve geçmişte söylediğimiz gibi Irak’ın tüm komşularının Irak’ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı göstermeleri gerekir” ifadeleri yer aldı.

Bölge ve dünya ölçeğinde en büyük tedidin IŞİD olduğunun vurgulandığı açıklamada, odağın IŞİD olması gerektiği belirtildi.

Koalisyon sözcüsü Albay John Dorrian, Rudaw’a verdiği demeçte, Türkiye’nin hava saldırılarını IŞİD Karşıtı Koalisyon ile koordine etmediğini bildirdi.

ad826x90

Türk Silahlı Kuvvetleri, gece saatlerinde düzenlediği hava harekâtında, Suriye’nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurmuştu.

ad826x90

Sıradaki haber:

‘Kürdistan hayır demezse Erdoğan, ‘yürüttüğüm siyasete Kürtler de onay verdi’ diyecek’

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.