Rize KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Açıklanan Fındık fiyatları beklenenin çok altında

ad826x90
Bakanlık fındık alım fiyatlarını açıkladı. Levant kalite için kilogram fiyatı 130 TL, Giresun kalite için ise 132 TL olarak belirlendi.

 Karadeniz’de fındık üreticileri hasada hazırlanırken, merakla beklenen alım fiyatları açıklandı.

ad826x90

Tarım ve Orman Bakanlığı fındık alım fiyatlarını açıkladı. Açıklamada, “2024/2025 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre; levant kalite için 130 TL/Kg, Giresun kalite için 132 TL/Kg olarak belirlenmiştir” denildi.

Açıklamada, TMO’nun fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamladığı belirtilerek, “Üreticilerimiz 12 Ağustos’tan itibaren TMO iş yerleri ile ‘www.tmo.gov.tr‘ adresi ve e-Devlet üzerinden randevularını alabilecektir. Kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos’ta başlanacak olup, alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır. Üreticilerimizin TMO’ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerekmektedir. Yeni hasat sezonu ve kabuklu fındık alım fiyatları üreticilerimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

Üreticiler, iki kat artan maliyetlere dikkat çekerek fındık fiyatının en az 160 TL olmasını istiyordu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ad826x90

ad826x90

Sıradaki haber:

Hemşin’in Orman Gülleri Senozlular “Vartevor” Yollarında!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.