
Fragmanından film eleştirisi FETİH 1453
Fragmanında ‘İstanbul elbette fetholunacaktır...’ hadisine rastlayınca “Tamam” dedim, bu sefer Milli Görüş kökenlilerden ülkücü camiaya, yeni Osmanlıcılardan geniş AK Parti tabanına kadar sinemaya gitmeyenler de sinemaya gidecek
· Yapanlar bunu önemsediler mi bilmiyorum ama zamanın ruhuna acayip uygun düşüyor bu film. Başbakan Tayyip Erdoğan kesin gider bu filme... Hatta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bile...
· Hollywood’un tarihi filmlerinde binlerce okun aynı anda fırlatılmasıyla oluşan etkileyici sahneler var ya... ışte o sahnelerin aynısını yapmışlar.
· Bu zamana kadar Battal Gazi ya da Malkoçoğlu filmleriyle idare etmiş bir ulusun çocukları olarak en az 200 eşik birden atlıyoruz: Görsellik mükemmel.
· ılk defa müsamere tadında olmayan ‘gemilerin karadan yürütülmesi’ sahnesi gördüm. Paraya kıyınca oluyormuş yani...
· Ulubatlı Hasan sahneleri de çok etkileyici: O kısım biraz ‘300 Spartalı’ filmindeki teknikle mi çekilmiş ne?
· Fakat yine de endişelerim var: Günlük konuşmaları bile destansı nutuk atar gibi olan karton tiplerle dolu mu acaba film? Çünkü, “Ben benden öncekilere benzemem, ben Sultan Mehmet Han’ım” diye bir haykırış bana fazla teatral geldi.
· Tarihi filmleri sadece dönemin egemen karakteri üzerine kurgulamak her zaman risklidir. Filmi dönemin küçük insanlarından birinin üzerine kurmak hep işe yarar. Fragmandan pek anlayamadım ama korkarım sadece padişaha ayarlı bir film seyredeceğiz.
· Neyse... Neyse... Fragmanı bile bunları yazdırıyorsa sonuçta bir üstün yapım geliyor ve bu bir ilk... şimdilik bu saptamayla bitireyim.
Sırrı Süreyya ile Mehmet Metiner arasındaki farklar
- Sırrı Süreyya ağzında şeker varmış gibi konuşur, Mehmet Metiner ağzında biber varmış gibi...
- Sırrı Süreyya sanatın ve sanatçının açık dostudur, Mehmet Metiner sanatın ve sanatçının gizli dostudur.
- Sırrı Süreyya’nın başında “Yeter Sırrı” diyecek bir lideri yoktur ama Mehmet Metiner’in başında “Yeter Mehmet” diyecek bir lideri vardır.
- Sırrı Süreyya tatlı serttir. Mehmet Metiner acı sert.
- Sırrı Süreyya Nurculuk literatürüne hakimdir. Mehmet Metiner ise ıslamcılık literatürüne...
- Sırrı Süreyya menkıbelere yatkındır, Mehmet Metiner ise ideolojik bildirilere.
- Sırrı Süreyya’nın hem sohbeti tatlı, hem belagati kuvvetlidir. Mehmet Metiner’in ise belagati kuvvetlidir ama sohbeti o kadar tatlı değildir.


















| Karadeniz Demiryolu hangi güzergah üzerinde olmalıdır? | |
| Samsun-Sarp - 81% / 42 Oy | |
|
|
|
| Trabzon-Sarp - 19% / 10 Oy | |
|
|
|
| Toplam Oy: 52 | |