
Teleferik Projesi Ne Oldu?
Rize Belediye Başkanı Bakırcı, Rize Merkez ile Dağbaşı hattında kurulacak olan teleferik projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Rize Merkez ile Dağbaşı hattında kurulacak olan teleferik projesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Rize belediye başkanı Halil Bakırcı "Söz verdiğimiz teleferik projesini bir an evvel hayata geçirmek istiyoruz. Yalnız bunu gerçekleştirmek oka dar kolay olmuyor. Özellikle Dağ başında ki özel arazi sahipleriyle kamulaştırma sorunlar yaşıyoruz. Bugüne kadar 30 dönüm arazi kamulaştırılabildi projenin tam olarak hayata geçmesi için gerekli olan diğer arazilerinde yasal işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Bu konuyu çözmek için hak sahibi vatandaşlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarla anlaşmamız durumunda teleferik projesini hayata geçireceğiz" dedi.
Akıllı kent projesi tamam
Başkan Halil Bakırcı, Akıllı kent projesine (AKOS) değinerek Rize'de akıllı kent projesi bitmek üzere. Mart ayının sonunda proje hayata geçecektir. Akıllı kent projesi sayesinde bütün vatandaşlarımız tek bir sistemde Rize ile ilgili bütün bilgilere ulaşabilecekler" dedi.
Rize İslampaşa İstikameti sahil kısmında bulunan spor komplekslerinin neredeyse bittiğini ve hemen bu tesislerin yanında bulunan alana Trafik eğitim pisti yapmak istediklerini belirten Rize Belediye Başkanı Halil BAKIRCI Kentsel Dönüşüm Projesi İle İlgili Detaylı bir sunum yaptı.

















