Saat Yükleniyor...
Fındıklı'da Zafer Direnişin !
Tarih : 2012.01.08  16:55:27
direnişçilerin isteği doğrultusunda duvar değil taş dolgu ile yapılacak.

Fındıklı Arılı Vadisi üzerinde yapılan dere islah çalışmalarında vadinin doğal dokusunu yok edeceği gerekçesi ile başlatılan mücadele zeferle sonuçlandı. Fındıklı Belediye Başkanı Belediye Adnan Özbalaban'la birlikte yapılan görşmeler sonuc vadi islahı direnişçilerin isteği doğrultusunda duvar değil taş dolgu ile yapılacak.

 

Konu ile ilgili konuşan Fındıklı Dereleri Koruma Platfrmu sözcüsü Hüseyin Acar, "Yaklaşık 15 gündür mücadele ediyoruz. Son beş gündür dere içinde kurduğumuz çadır içinde nöbetteyidik. Oluşturulan komite ile birlikte sürekli yerel yönetimle ve yetkililerle görüşme içerisindeydik. Bu görüşmeler bugün sonuç verdi. Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban bundan sonra yapılacak islah çalışmalarının bizim taleplerimiz doğrultusunda yapılacağını, bu konun takipçisinin de bizzat belediye olacağını söyledi. Bunun üzere direnişimizi bugün noktaladık" diye konuştu.

 

DİRENENLER KAZANDI

 

Bilindiği gibi Fındıklı'nın Arılı Vadisi üzerinde yaklaşık 10 HES projesi vardı. HES proleri öncesi dere islah adı altında halkla su arasına duvar ören çalışmanın başlatılması yörede sert tepki ile karşılaşmıştı. Sözcü Hüseyin Acar, "Yapılan çalışmayı gören herkes tepkisini dile getirdi. Bu hali ile suya ne insanlar ne de yaban hayatı içerisinde olan canlılar ulaşabilir. Su ile bağı olmayan bir coğrefyada HES daha kolay yapılır diye düşünüyorlar sanırım. Ama Fındıklı halkı buna razı olmadı. Hergeçen gün büyüyen bir destekle karşılaştık. Siyasi barılar ve DKÖ'ler ciddi destek verdi. Bu gelişme eğer haşlk istemezse hiçbir çalışmanın yapılamayacağını yetkililere göstermiştir sanırım" dedi.

 

Konu ile ilgili yetkililerin daha öncede sözler verdiğini ama uymadığının da altını çizen Acar, "Yetkililerin verdikleri sözlere uymamalarını daha öncede gördük. Ama onlarda görmüştür ki her yeni direniş bir öncesini aşan boyutta. Bugün verilen sözlere uymazlarsa çok daha güçlü bir şekilde vadide olacağız. Bunu sadece Fındıklı Dereleri Koruma platformu olarak değil, belediye başkanı ve diğer katılımcılarla yapacağız. O yüzden bugün verilen sözlerin hayata geçeceğini umuyorum" diye konuştu.

Bu haber toplam 199 defa okunmuştur
Bölge Haberleri
YAZARLAR
Sedat toprak
sedat toprak: Tarla Çaykur'u Gafil Avladı !
HAFTANIN ÇOK OKUNANLARI
ANKET
Karadeniz Demiryolu hangi güzergah üzerinde olmalıdır?
Samsun-Sarp
Trabzon-Sarp
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Rize Nabız   |
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.